Feestdagen 2023

Op deze pagina leest u aanvullende informatie over de

  Hemelvaartsdag
   18 mei  09.30 uur  
  1e Pinksterdag    28 mei 
 09.30 en 16.00 uur
 
  2e Pinksterdag    29 mei
 09.30 uur  


U bent van harte welkom onze kerkdiensten bij te wonen. Een toelichting op
het inhoudelijke verloop van een dienst leest u op 'Kerkdiensten'.


Wilt u de betekenis van de feestdagen bekijken? Klik hier voor een kort filmpje.

Bent u niet in het bezit van een Bijbel? U kunt deze gratis aanvragenLees ook de verdere informatie over onze 'Bijbelcursus'.

Of toch liever een persoonlijk gesprek of bericht?
U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen per telefoon, nr.: 06-14659048 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Lees hieronder een toelichting op de inhoud en betekenis van de Christelijke feestdagen:

HEMELVAART EN PINKSTEREN

Hemelvaart
Bij Jezus’ Hemelvaart gaat het over afscheid. Veertig dagen na Pasen (het moment waarop Jezus opstond uit de dood) laat Hij Zijn aardse bestaan achter en keert Hij terug naar de hemel. Voor Zijn volgelingen was dit zeer ingrijpend. Ze hadden Hem net terug uit het graf. Zal Hij nu alsnog definitief vertrekken? Dat weet Jezus, en daarom heeft Hij eerder al gezegd: ‘Ik zal u niet alleen achterlaten. Ik kom weer terug.’ Maar waarom ging Jezus weg? Waarom kon Hij niet op aarde blijven?
‘Het is u nut, dat Ik wegga; want indien Ik niet wegga, zo zal de Trooster tot u niet komen; (Johannes, 16, vers 7)
Jezus moest dus terug naar de hemel, de bovennatuurlijke wereld van God, want pas daarna kon de Heilige Geest (de Trooster) komen. Vanuit de hemel regeert Jezus de aarde; Hij verbindt hemel en aarde aan elkaar en door de Heilige Geest komen er steeds meer gelovigen bij.
Hemelvaart is dus veel meer dan een afscheid; het is een feest van hoop! Het verdriet van Jezus’ volgelingen over Zijn vertrek maakte al snel plaats voor vreugde. Zoals Jezus vertrok, zal Hij ook weer terugkomen.

Pinksteren
Met Pinksteren denken we aan de komst van de Trooster, de Heilige Geest. Van oorsprong was het een Joods oogstfeest; de mensen dankten God voor de eerste oogst. Maar na het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus uit de dood is er sprake van een andere ‘oogst’. Niet de oogst van graan, maar de oogst van mensen die in Jezus gaan geloven. Daar draait het om tijdens Pinksteren. Mensen worden vervuld met de Heilige Geest. Dat betekent dat ze vol zijn van God. Daardoor leren ze Wie God is: heilig en vol liefde. Ze willen niets liever dan bij Hem horen.
Deze mensen leren ook wie ze zonder God zijn geworden: vol van zonde. Dat betekent dat ze zich realiseren dat ze dingen denken, zeggen en doen die tegen God en hun naasten in gaan. Daar krijgen ze verdriet over. Voor die mensen is Jezus gekomen. Hij wil de zonden vergeven en de relatie met God herstellen. Dat is wat de Heilige Geest doet.

Wilt u meer weten over de Christelijke feestdagen, lees dan verder op: Het christelijke geloof | Bijbelcentrum


Gift: 

Een gift voor de kerk kunt u overmaken naar bankrekeningnummer NL30 RABO 0317 3571 31, t.n.v. Gereformeerde Gemeente te Enkhuizen o.v.v. Gift/Collecte Kerk.  Klik hier voor de directe betaallink ~ Kerk